Al onze trainingen en cursussen hebben positief trainen als basis. Het belonen van gewenst gedrag zorgt voor herhaling van het gedrag en voorkomt dat ongewenst gedrag afgeleerd moet worden.

Het werken met een clicker maakt het positief trainen makkelijk en het leerproces van uw hond zal hierdoor vlotter verlopen. De click wordt gegeven voor het gewenste gedrag en na de click volgt altijd wat lekkers of spel, de beloning voor uw hond!
Het gebruik van de clicker zet geen druk op uw hond maar stimuleert juist het maken van keuzes door uw hond. Uw hond gaat het leuk vinden om met u samen te werken.

Om te kunnen werken met de clicker is het belangrijk dat u het principe van de clicker kent en bovendien dat u weet wanneer u de click gebruikt. Wij leren u tijdens de trainingen en cursussen hoe het gebruik van de clicker de communicatie tussen u en uw hond makkelijker maakt.

Het is niet zo dat u de clicker voor altijd moet gebruiken. Wij leren u, wanneer u deze juist wel gebruikt en wanneer u het gebruik weer afbouwt.

Doordat wij een positieve manier van trainen toepassen in al onze trainingen en cursussen is een slipketting of prikband niet toegestaan. Ook raden wij het gebruik van rollijnen af en deze zijn dan ook tijdens de lessen niet toegestaan.

I.V.M. DE HUIDIGE CORONA MAATREGELEN WORDEN ER TOT MEI 2021 MINDER LESSEN GEGEVEN OF OPGESTART.

Clickers.jpg